Volejbalový turnaj v Postoupkách

25.11.2013 21:20

Dne 23.11.2013 - uspořádal Sokol Postoupky pod záštitou Hanácké župy volejbalový turnaj amatérských smíšených družstev, kterého se zůčastnilo celkem  6   týmů po čtyřech hráčích.   Do  soutěžení  se aktivně zapojily 2 družstva  které reprezentovaly oddíl Postoupky a 1 kombinované družstvo oodílu Sokola Postoupky a Sokola Kroměříž  dále pak jedno seniorské   družstvo odílu Sokola Kroměříže, družstvo Sokola z Bystřice pod Hostýnem a družstvo oddílu Sokola Žalkovice. Původně další čtyři přihlášená družstva se nedostavia z důvodu vysoké nemocnosti.
Turnaj  v  tělocvičně  Sokola Postoupky začal v 08:30 hodin zápisem družstev s přivítáním všech zúčastněných sportovců, kdy za Sokol Postoupky turnaj zahájil pan  Aleš Strážnický, který na hráče vyslovil  požadavek o kvalitní hru  bez zbytečných agresivních projevů tak, aby nedošlo ke zbytečnému zranění   hrajících sportovců, což se nakonec  vyplnilo a k žadnému zranění nedošlo. 
Za Hanáckou Župu se slova ujal pan Mgr. Petr Vrána, který  poděkoval Sokolu Postoupky za uspořádání turnaje a aktivně se podílel na kontrole dodržování pravidel  hry jako hlavní rozhodčí.  Všichni zúčastnění si zahráli navzájem každý s každým a jako vítězný tým vyšlo družstvo oddílu Sokola Postoupky tým A, druhé místo pak obsadili volejbalisté z Bystřice pod Hostýnem a na třetím místě se umístilo družstvo ze Žalkovic. 
Kromě týmů, kteří se umístili na prvních třech pozicích, které byly řádně oceněni v podobě dárkových  balíků  byl vyzvednut výkon  seniorského  družstva  oddílu Sokola Kroměříž, kteří byly  rovnocennými protivníky i výrazně mladším protihráčům.
Dále bylo poděkováno nehrajícímu členovi Sokola Kroměříž panu Beránkovi 82 let za účast a aktivní přístup k vytvoření  atmosféry bubeníka a  zapáleného fanouška sportu. Všichni zúčastnění  sportovci akci zhodnotili  jako  velmi kladně  s přáním  opakování obdobné akce i v řpíštích letech.


 Aleš Strážnický 

za odbor sportu Sokol Postoupky