Medaile z Přeboru Moravy a Slezska

30.10.2014 08:34

V období podzimních prázdnin se početná výprava Sokola Postoupky zúčastnila Přeboru Moravy a Slezska v šachu mládeže. Hrálo se  ve čtyřech hlavních kategoriích, švýcarským způsobem na 9.kol,  tempem 90 minut+30s za provedený tah. V chlapeckých kategoriích šlo především o postupová místa na Mistrovství České republiky. V dívčích kategoriích šlo hlavně o medailová umístění. 

O postup měli šanci bojovat všichni čtyři naši zástupci. Poněkud za očekáváním zůstala trojice chlapců ve starších kategoriích. V H16 skončil Miroslav Rakušan na 25. místě s 4,5 body. V kategorii H14 obsadil David Opluštil 19. místo s 5 body a v H12 skončil Pavel Opluštil se 4,5 body na 30. místě. Největšího úspěchu tak dosáhl nejmladší hráč výpravy Dominik Večeřa, který s 6 body vybojoval 8. místo a tím i postup na Mistrovství ČR. V dívčích kategoriích se výborně prosadily naše reprezentantky. V kategorii D14 získala Lucie Vaňharová bronzovou medaili. V kategorii D12 obsadily Zdeňka Jordová čtvrté a Karla Pospíšilová páté místo. Další bronzovou medaili pak přidala Hana Baštincová v kategorii D10. V doprovodném FIDE Open turnaji obsadil Jan Netušil pěkné 11. místo. Výrazného úspěchu dosáhli naši hráči také v dalších doprovodných turnajích. V turnaji v bughousu naše dvojice Petr Večeřa a Martin Dvořák vybojovala stříbrné medaile. Druhý jmenovaný pak získal další medaili v bleskovém turnaji. 

Celkové tři bronzové a jedna stříbrná medaile a jedno postupové místo, znamená výrazný úspěch pro náš šachový oddíl i clo jednotu.