13. ročník Memoriálu Pavla Slavíka v šachu

09.05.2014 18:11

Ve dnech 7.-11. května proběhl v penzionu Bezměrovský dvůr již 13. ročník šachového OPEN turnaje Memoriál Pavla Slavíka. Turnaj se hrál zároveň jako Přebor Sokolské župy Hanácké a Regionální přebor Kroměříž. 

Za šachovnicí se celkem v sedmikolovém turnaji, objevilo 64 hráčů různého věku i výkonnosti. Pořádající šachový oddíl Sokola Postoupky připravil skvělé hrací podmínky, včetně on-line přenosu partií. Turnaje se mimo jiné zúčastil IM Josef Přibyl , československá šachová legenda.

Nejlépe si v turnaji vedl velmist Mikhail Ivanov z Ruska, který vybojoval 6,5 bodů a odvezl si pohár a zlatou medaili. Stříbro vybojoval FM Josef Mudrák (Slavia Kroměříž). Na bronzové příčce pak skončil mezinárodní mistr Josef Přibyl ( Holdia Praha). Nejlepší ženou se stala Sofie Přibylová ( TJ Sokol Lány) před domácí Julií Šimčákovou. Na čtvrtém místě skončila Zdeňka Jordová, pátá Karla Pospíšilová a šestá Hana Baštincová ( všechny Postoupky). V kategorii seniorů zvítězil IM Josef Přibyl, 6. místo obsadil Mgr. Jan Štefek. Regionálním přeborníkem se stal  FM Josef Mudrák, před Martinem Dunglem ( Postoupky) a Tomášem Cagašíkem ( Slavia Kroměříž). V Přeboru Sokolské župy Hanácké zvítězil domácí hráč Martin Dungl, před Romanem Brázdilem a Martinem Bačákem ( všichni Postoupky). V kategorii dorostenců zvítězil Jakub Stančík ( Zbrojovka Vsetín) a stříbro vybojoval Jan Netušil (Postoupky).Ve starších žácích zvítězil Martin Húsek ( ŠK Staré Město) před dvojicí domácích Miroslav Rakušan, David Opluštil. V mladších žácích uspěl Ara Martirosjan ( Duras BVK Brno), na 4. místě skončil Ivo Řezníček. Celkem tedy pořadatelský oddíl Tj Sokol Postoupky vybojoval 1 zlatou, 5 stříbrných a 2 bronzové medaile. Takže kromě pořadatelského úspěchu, jsme dosáhli i výrazného úspěchu výsledkového.

( více na : https://sokolpostoupky.sweb.cz/)

opl